Ohjelma

Keskiviikko 11.9.2024

Ukrin päivä

Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri ry järjestää Joensuun pääkirjastolla Kirjailijana Pohjois-Karjalassa -paneelin, jossa kuullaan paikallisia kirjailijoita. Ääneen pääsevät myös lukijat: mistä oma kirjallinen maku syntyy? Luvassa on myös suosittu Runokioski, jossa yleisö pääsee toivomaan Ukrin kirjailijoilta runoja valitsemistaan aiheista sekä Runon ystävät ry:n makuteemainen runosikermä.

Joensuun pääkirjasto, Koskikatu 25

Torstai 12.9.2024

Toisten taiteiden päivä

Toisten taiteiden päivä Joensuun Pakkahuoneella tarjoaa sukelluksen hyvän ja huonon maun maailmaan. Eri taidemuotoja yhdistelevä ohjelma kysyy, mikä kaikki on taidetta ja kuka saa määritellä, mitä ja minkälaista taidetta tuetaan? Määrittävätkö yleisön makumieltymykset taiteen laadun ja onko viihde taidetta vai hömppää? Toisten taiteiden päivään sekä kirjallisuustapahtuman päättäviin perinteisiin loppujameihin on tilattu mieluiten paikallisia muusikoita ja taiteilijoita.

Joensuun pakkahuone, Rantakatu 2B

Perjantai 13.9.2024

Tiedepäivä

Perjantain tiedepäivässä pohdimme kirjallisuudentutkimuksen, sosiologian ja aistitutkimuksen keinoin, miten ruokaa ja juomaa on kuvattu kaunokirjallisuudessa, mitä maku on fyysisenä kokemuksena, mitä sosiaalisia ja kulttuurisia merkityksiä sille on annettu ja kuinka se yhdistää ja erottaa.

Educa 100-sali, Tulliportinkatu 1

Lauantai 14.9.2024

Kirjallisuuspäivä

Lauantain kirjallisuuspäivässä ajankohtaiset kirjailijavieraat pohtivat, kuinka kaunokirjallisuus voi sanallistaa makua, miltä kirjallisuus maistuu ja kuinka erilaiset makuarvostelmat kirjailijantyössä vaikuttavat.

Joensuun konservatorion sali, Yliopistokatu 4