« Takaisin historia-sivulle

Esiintyjät 2017

Kai Häggman on Suomen ja Skandinavian historian dosentti. Hänet tunnetaan lukuisista kirja- ja kustannusalaa käsittelevistä teoksistaan. Uusin on Suomen Kirjailijaliiton historia Kivelle perustettu, joka ilmestyy Aleksis Kiven päivänä 2017. Häggman on kirjoittanut myös Suomen metsäteollisuudesta, perhehistoriasta ja suomalaisten arjen historiasta.

Virpi Hämeen-Anttila on kirjoittanut 16 romaania, nuortenkirjoja, tietokirjoja, novelleja ja runoja. Hämeen-Anttila on saanut Vuoden tieteentekijän palkinnon vuonna 2003 ja yhdessä miehensä kanssa Eino Leino -palkinnon vuonna 2002.

Simo Hämäläinen on Helsingissä opiskellut Lieksan kasvatti, entinen toimittaja, entinen yliopiston opettaja ja toivottavasti vielä nykyinenkin kirjailija.

Sam Inkinen, TaT, on media- ja tulevaisuudentutkija, kirjailija, kuraattori, taiteilija ja semiootikko, jonka erityisenä intohimona ovat nykyajan ilmiöt, kulttuurihistoria sekä tulevaisuuksien hahmottaminen. Inkinen on kirjoittanut ja toimittanut yksin ja kollegojensa kanssa kymmeniä tieteellisiä ja populaareja teoksia

Seppo Knuuttila, FT, on toiminut perinteentutkimuksen professorina Joensuun ja Itä-Suomen yliopistossa vuosina 1997 – 2012.

Kukku Melkas, FT, dosentti, toimii kotimaisen kirjallisuuden yliopistonlehtorina historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksella Turun yliopistossa.

Juhani Meriläinen oli Joensuun kaupunginjohtajana vuosina 1995–2010. Vuoden 2009 lopulla tasavallan presidentti myönsi Meriläiselle kaupunkineuvoksen arvonimen.

Hanneriina Moisseinen on kuvataiteilijataustainen sarjakuvataiteilija ja taiteen maisteri. Hänet on palkittu Sarjakuvataiteen valtionpalkinnolla vuonna 2016. Moisseisen teoksia on ollut esillä yli viidessätoista eri maassa. Hän on julkaissut tähän mennessä neljä sarjakuvakirjaa, joista uusin on Kannas (2016).

Hannu Mäkelä on kirjoittanut kirjoja vuodesta 1965, nyt jo yli viisikymmentä vuotta. Kaikkiaan kirjoja on jo yli 130 ja muita kuten näytelmiä ja kuunnelmia, toimituksia on sitten niin että määrä ylittää kahdensadan. Karl Marxilla oli lause määrän muuttumisesta laaduksi; siitä en tiedä, mutta parhaani yritän. Tänä vuonna minulta ilmestyy kaksi teosta Kadonneen muistikirjan runot (Palladium) sekä lastenkirja Voimalla seitsemän pöllön(Tammi).

Hannu Salmi, FT, on kulttuurihistorian professori Turun yliopistossa. Hänet tunnetaan laaja-alaisena historioitsijana, joka on erikoistunut 1800-luvun kulttuurihistoriaan sekä audiovisuaalisen kulttuurin historiaan.

Matti Salminen, YTM, on Lahdessa syntynyt tietokirjailija. Salmiselta on ilmestynyt viisi tietokirjaa, joista viimeisin on Toisinajattelijoiden Suomi (Into 2016). Aikaisemmin hän on kirjoittanut mm. elämäkerrat Yrjö Kallisesta ja Pentti Haanpäästä. Tällä hetkellä hän valmistelee elämäkerrallista teosta Erno Paasilinnasta.

Suljetuilla porteilla: Intensiivisessä musiikkiesityksessä kuullaan laulaja-lauluntekijä Tomi Pulkkisen uusia sävellyksiä Volter Kilven teksteihin, tyylilajina romanttinen folk-soul. Lumoavaa tunnelmaa luovat pitkän linjan viulutaiteilija Arto Nybom sekä monipuolinen perkussionisti Joel Jaakkola.

Vanikan palat -monologi: Toimittaja Anne Välinoro, teatteriohjaaja Jyrki Tamminen ja näyttelijä Mika Eerola muodostavat tamperelaisen vapaan teatteriryhmän, joka on tarttunut Väisäsen omaelämäkerralliseen romaaniin Vanikan palat.

Antti Ylikiiskilä on Itä-Suomen yliopiston ruotsin kielen professori, Asuu Falunissa ja tutkinut Suomi-kuvaa Ruotsissa. Hän on syntynyt Ruotsissa suomalaisista vanhemmista.