« Takaisin historia-sivulle

Teeman esittely 2015

Raha kirjallisuudessa ja toisissa taiteissa 18.-20.9.2015

Kirjallisuustapahtuma on jokasyksyinen avoin, keskusteleva yleisötilaisuus, jossa esiintyy eri alojen tutkijoita ja kirjailijoita. Mukana on myös oheisohjelmaa, kuten matinea, jamit ja teatteriesitys. Tapahtumapaikkoina ovat Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampus ja Joensuun konservatorio. Suunnittelusta vastaa työryhmä, jota johtaa kirjailija Tuula-Liina Varis. Toteutuksen hoitaa Pohjois-Karjalan kesäyliopisto.

Tapahtuma järjestetään ensi syyskuussa jo 16. kerran ja teemana on RAHA. Aikaisemmat teemat ovat olleet: tosi, vieras, kaunis, nauru, rakas, kuolema, ei, työ, jos, sana, minä, lukija, tyhjä, jälki ja intohimo.

Tapahtuma on yleisölle maksuton ja laajin kohderyhmä ovat tavalliset kirjojen lukijat, joiden lukemisharrastukselle se antaa arvokkaita virikkeitä ja välineitä. Tilaisuus sopii erinomaisesti myös kirjallisuusalan ammattilaisille ja opiskelijoille. Joensuun tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa Suomen kirjallisuustapahtumien joukossa ja vuonna 2014 kolmipäiväiseen tapahtumaan osallistui noin 1200 henkilöä.