« Takaisin historia-sivulle

Mediatiedote 2013

Tiedote 4.9.2013, julkaisuvapaa heti

Laadukas Joensuun kirjallisuustapahtuma lähestyy

Jälki teemasanana koskettaa taiteen ja tieteen perustaa.

Joensuun valtakunnallisen kirjallisuustapahtuman 13.–15. 9.2013 teema on Jälki. Tapahtuma on tavalliselle lukijalle ja taiteen kokijalle suunnattu maksuton, keskusteleva tilaisuus. Kirjailijoiden ja tutkijoiden alustusten lisäksi ohjelmistoon kuuluu runoja, rokkia ja teatteria.

Teeman käsittely alkaa perjantain yliopistopäivässä, jossa kulttuurihistoriallisia jälkiä pohtivat professori Laura Kolbe, FT, tietokirjailija Teemu Keskisarja ja dosentti Anna Kuismin.

Päivän lopuksi FT Ossi Naukkarinen ja dosentti Markku Lehtimäki jäljittävät teemaa ekokriittisestä perspektiivistä. Illalla Tuore runo -matineassa esiintyvät pohjoiskarjalaiset runoilijat Lassi Hyvärinen, Raino Harinen ja Miika Nuutinen.

Lauantaina pääteema on ihmisen jälki. Päivän ensimmäisessä osiossa puhuvat kirjailija Joel Haahtela, kääntäjä Jaana Kapari-Jatta ja kirjailija Riikka Ala-Harja. Tauon jälkeen esiintyvät kirjailijat Aki Ollikainen ja Katja Kettu. Lauantai-illaksi siirrytään Karjalantalon Kerubiin, jossa musisoi 22 Pistepirkko.

Sunnuntain aloittaa näyttelijä Taisto Reimaluodon esittämä monologi ja päättävät aneelikeskustelu Kaikesta jää jälki ja kriitikko Kaisa Neimalan loppusanat.

Tapahtuman ohjelma: https://www.joensuunkirjallisuustapahtuma.fi/

Lisätietoja sisällöstä:

Työryhmän puheenjohtaja Matti Mäkelä p. 040 846 0144, matti.makela@elisanet.fi

Lisätietoa käytännön järjestelyistä: Pohjois-Karjalan yliopisto, työryhmän sihteeri Lisbe Svahn, p. 0500 452 221, lisbe.svahn@pkky.fi