« Takaisin historia-sivulle

Esiintyjät 2013

Riikka Ala-Harja on kirjailija ja dramaturgi. Hän on kirjoittanut romaaneja, lastenkirjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja sarjakuvakäsikirjoituksia sekä pyörittänyt galleriaa. Syksyllä 2012 häneltä ilmestyi Finlandia-palkintoehdokkaaksi yltänyt Maihinnousu. Ala-Harjan novellikokoelma Reikä julkaistaan tänä syksynä.

Joel Haahtela, kirjailija, matkustaja, psykiatri, isä, wagneriaani, aloitteleva pianoamatööri, syksyisin sienestäjä, kesäisin purjehtija, romantikko

Raino Harinen on joensuulainen runoilija, joka on opiskellut Oriveden opistossa ja kirjoittaa rosoisia värssyjä elävästä elämästä. Hänen esikoisrunokokoelmansa Lepakoiden vuorolla ilmestyi 2006.

Lassi Hyvärinen on opiskellut kirjallisuutta Joensuussa. Hänen ensimmäinen runokokoelmansa Riippuvat puutarhat ilmestyi 2007. Hyvärinen voitti J. H. Erkon kirjoituskilpailun samana vuonna .

Jaana Kapari-Jatta on suomentanut yli sata kirjaa, muiden muassa J.K.Rowlingin Harry Potter -kirjat ja Edgar Allan Poen Kootut kertomukset, uusimpana Virginia Woolfin Kiitäjän kuolema ja muita esseitä.

Teemu Keskisarja, FT, on historioitsija ja tietokirjailija. Hän on teoksissaan käsitellyt muun muassa väkivalta- ja seksuaalirikoksia, suomalaisuusliikettä, talouden kohtalonhetkiä ja talvisotaa

Katja Kettu on kirjailija, ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän opettaa käsikirjoitusta, tekee musiikkivideoita ja työskentelee freelancerina kirjoittamisen ja elokuvan parissa. novellikokoelma Piippuhylly ilmestyi tänä keväänä.

Laura Kolbe on Helsingin yliopiston Euroopan historian professori ja Helsingin kaupunginvaltuutettu. Hän on kirjoittanut monenlaisista historiaan ja kaupunkeihin liittyvistä aiheista: muun muassa Helsingistä, kaupunkisuunnittelusta ja yliopistojen historiasta.

Anna Kuismin (aik. Makkonen) on yleisen kirjallisuustieteen ja kotimaisen kirjallisuuden dosentti Helsingin yliopistossa. Hän tutkii kansanihmisten kirjallistumista 1800-luvun Suomessa. Aihetta valottavat mm. antologia Karheita kertomuksia ja mikrohistoriallinen tutkimus Kadonnut kangas: retkiä Ida Digertin päiväkirjaan.

Markku Lehtimäki, dosentti, on kirjallisuuden yliopistonlehtori Itä-Suomen yliopistossa. Hänen tutkimusalueitaan ovat amerikkalainen kirjallisuus, kertomuksen teoria, ei-fiktiivinen kirjallisuus, ekokritiikki ja visuaalinen kulttuuri. Lehtimäki on toimittanut useita kokoelmia kirjallisuuden- ja kulttuurintutkimuksen alalta, kuten Äänekäs kevät: ekokriittinen kirjallisuudentutkimus.

Ossi Naukkarinen, FT, on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun varadekaani sekä estetiikan dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on julkaissut kirjoja ja artikkeleita erityisesti arjen estetiikasta sekä ympäristötaiteesta ja -estetiikasta, suomeksi ja englanniksi. Hänen tuorein kirjansa, Mihin humanisteja tarvitaan, julkaistiin lokakuussa 2012.

Kaisa Neimala on imatralainen kriitikko ja kolumnisti. Pitkän uran äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana tehnyt Neimala on suosittu luennoitsija, joka on esitelmöinyt eri puolilla Suomea erityisesti uudesta kirjallisuudesta.

Miika Nuutinen on joensuulainen runoilija/sirkustaiteilija. Hän on työskennellyt Suomessa erilaisissa projekteissa ja esityksissä nukketeatterin, uuden sirkuksen sekä runon esittämisen parissa noin 10 vuoden ajan. Hänen ensimmäinen runokokoelmansa Tilannekatsaus ilmestyi 2007

Aki Ollikainen on opiskellut Jyväskylän yliopistossa yhteiskuntapolitiikkaa sekä työskennellyt mm. paikallislehden toimittajana Kolarissa. Hänen keväällä 2012 ilmestynyt esikoisteoksensa Nälkävuosi voitti Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon ja oli Finlandia-ehdokkaana.

Taisto Reimaluoto näyttelee, ohjaa, dramatisoi sekä lavastaa. Hän hallitsee myös elokuvatyöskentelyn, kuunnelmien teon ja laulamisen. Reimaluoto on työskennellyt näyttämötaiteen parissa vuodesta 1984.