Medialle

Joensuun kirjallisuustapahtuma                                                                               Tiedote|10.9.2017

Sata kirjallisuudessa ja toisissa taiteissa               

Julkaisuvapaa heti 

Syksyn 2017 kirjallisuustapahtuma on järjestyksessä kahdeksastoista, ja teemaksi on valittu ”Sata”. Teemasana assosioituu satavuotiaan Suomen tasavallan merkkivuoteen, ja teemaa kartoitetaan   15. – 17.9.2017 sekä tieteen että taiteen näkökulmista. Päivien aikana Suomen eturivin kirjailijat ja tutkijat luovat katsauksen koko itsenäisyyden aikaan ja osin sitä edeltäneeseenkin aikaan, yhteiskuntakehitykseen, politiikkaan ja kulttuurielämään, vaikuttajapersooniin sekä henkiseen ilmapiiriin eri aikakausina. Tapahtumassa muistetaan myös tänä vuonna 120 vuotta täyttävää Suomen Kirjailijaliittoa, jonka historiateos ilmestyy syksyllä.

Tapahtuman alustajiksi saapuvat kirjailija-tutkija, tohtori Sam Inkinen, professori emeritus Seppo Knuuttila, FT Kukku Melkas, FT Hannu Salmi, professori Antti Ylikiiskilä, kirjailijat Virpi Hämeen-Anttila ja Hannu Mäkelä, tietokirjailijat ja tutkijat dos. Kai Häggman ja YTM Matti Salminen sekä sarjakuvataiteilija Hanneriina Moisseinen. Puheen suomalaisille pitää kirjailija Simo Hämäläinen, ja loppusanat lausuu kaupunkineuvos Juhani Meriläinen.

Tapahtuman taiteellisesta ohjelmassa kuullaan uusia sävellyksiä Volter Kilven teksteihin, esiintyjinä laulutaiteilija ja säveltäjä Tomi Pulkkinen, viulutaiteilija Arto Nybom ja perkussionisti Joel Jaakkola. Hannu Väisäsen Vanikan palat –teokseen pohjautuvan monologin esittää näyttelijä Mika Eerola.  Lauantain kirjallisuuspäivän jälkeen lauletaan Teatteriravintolassa suomalaisia lauluja yhteislauluillassa, jossa laulajina ja laulattajina ovat Ilja Teppo ja Timoi Munne.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Kolmipäiväiseen tapahtumaan odotetaan 1500 kuulijaa.

Ohjelma: http://www.joensuunkirjallisuustapahtuma.fi/about/

Lisätietoa:

työryhmän puheenjohtaja Tuula-Liina Varis, p. 050 321 2171, tuulaliina.varis@kolumbus.fi työryhmän sihteeri Lisbe Svahn, p. 0500 452 221, lisbe.svahn@pkky.fi