Esiintyjät

Grateful Däd

Grateful Däd on tamperelainen artisti, joka tekee elektronista musiikkia lasten leluilla. Musiikki perustuu lelujen persoonallisiin ääniin mitä lelut tuottavat. Kappaleet vievät kuuntelija mielenkiintoiselle äänimatkalle pysähtymättä liian pitkäksi aikaan yhteen paikkaan, luoden tunnelmia ja visioita ja ollen yht´aikaa leikkisä ja vakava. Grateful Däd on julkaissut useita äänitteitä ja soittanut toista sataa keikkaa Suomessa sekä pohjoismaissa, Saksassa ja Eestissä.

 

Hannele Huovi

Hannele Huovi on suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden loistokkaimpia ja herkkävireisimpiä kirjailijoita. Hänen tuotantonsa tunnusomaisia piirteitä ovat humaani rakkaus elämää ja sen pienimpiäkin yksityiskohtia kohtaan, vaistonvarainen taito kuunnella ja nähdä luontoa. Lasten- ja nuortenkirjojen lisäksi Huovi on kirjoittanut myös oppikirjoja sekä julkaissut aikuisten romaaneja, novellikokoelmia sekä runoteoksia. Hänet on palkittu lukuisilla kirjallisuuspalkinnoilla

 

Hannu Itkonen toimii liikuntasosiologian professorina Jyväskylän yliopistossa. Tutkijauran lisäksi hän on toiminut urheilu- ja liikuntajärjestöjen sekä tiedeyhteisöjen johtotehtävissä. Itkonen tunnetaan runsaasta ja monipuolisesta julkaisutuotannosta. Hän on myös kritiikkiä viljelevä yhteiskuntakeskustelija.

Olli Jalonen

Olli Jalonen on Hämeenlinnassa asuva kirjailija, jonka esikoisteos ilmestyi vuonna 1978. Hän on julkaissut yli 20 kirjaa, joista suurin osa on romaaneja. Hän on kirjoittanut myös noin 15 kuunnelmaa ja näytelmää. Jalonen on yhteiskuntatieteiden lisensiaatti ja filosofian tohtori.

 

Riina Katajavuori, FM, on helsinkiläinen runoilija ja kirjailija, joka on kirjoittanut teoksia niin lapsille kuin aikuisillekin. Hänen viimeisin romaaninsa Wenla Männistö ilmestyi 2014, uusin runoteos on nimeltään Maailma tuulenkaatama ja tuorein lastenkirja Kaksi kotia. Katajavuori oli Vuoden helsinkiläiskirjailija 2015. Hän on saanut useita kirjallisuuspalkintoja.

Touko Kauppinen on freetoimittaja ja kirjailija. Hän on pitänyt 2012 lähtien toimittaja Juha Merimaan kanssa Helsingin Sanomissa Lasten tiedekysymykset -palstaa. Se voitti 2018 Unicefin Lasten oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksen yhdessä HS:n Lasten uutisten kanssa. Kauppinen on julkaissut lukuisissa lehdissä julkaistujen artikkeleiden lisäksi tietokirjoja ja kääntänyt teoksia. Hänen esikoisromaaninsa ilmestyy tammikuussa 2021.

Jukka Laajarinne

Jukka Laajarinne on vapaa kirjailija, jonka tuotantoon kuuluu niin lastenkirjallisuutta, proosaa kuin esseitäkin. Hänen viimeisimmät teoksensa ovat lastenkirja Mahdottoman suuri puu (2020), nuorten romaani Hurmeen maku (2019), kuvakirja Multakutri ja suon salaisuus (2018) sekä romaani Pinnan alla pimeä (2017).

Maria Laakso, FT, on tamperelainen kirjallisuudentutkija ja tietokirjailija. Hänen 2019 nuorille suunnattu tietokirjansa Taltuta klassikko popularisoi kirjallisuustiedettä nuorille ja innostaa klassikoiden lukemiseen.

 

 

Lyyti

Lyyti eli Lydia Lehtola on Joensuusta lähtöisin oleva lauluntekijä ja muusikko. Tällä hetkellä hän asuu ja opiskelee kotimaista kirjallisuutta Helsingissä. Lyytin esikoislevy on Meitä ei ole kutsuttu.

Antti Malinen

Antti Malinen, Suomen Akatemian tutkijatohtori, on erikoistunut lapsuuden, lastensuojelun ja perhe-elämän historiaan. Hän työskentelee Kokemuksen historian huippuyksikössä (HEX), Tampereen yliopistossa. Lisäksi Malinen kirjoittaa parhaillaan yhdessä Tuomo Tammisen kanssa tietokirjaa Ystävän vuosisata, ja tämä Koneen säätiön rahoittama tutkimus lasten vertaissuhteiden historiasta julkaistaan syksyllä 2021.

Marisha Rasi-Koskinen

Marisha Rasi-Koskinen on tamperelainen kirjailija ja psykologi. Hän on toiminut vuosia psykologina lasten, nuorten ja perheiden parissa perheneuvolassa ja kouluissa, mutta on nykyään vapaa kirjailija. Hän on julkaissut neljä kaunokirjallista teosta aikuisille sekä viimeisimpänä nuortenromaanin, joka voitti lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2019. Tänä syksynä ilmestyy hänen seuraava aikuistenromaaninsa REC.